Chelsea manager Graham Potter zegt dat er meer nodig is dan alleen de brandende prikkel van Pierre-Emerick Aubameyang om Arsenal te verslaan tijdens de Londense derby dit weekend op Stamford Bridge. Potter, die zijn eigen ongemakkelijke re√ľnie beleefde toen hij zijn ploeg met 4-1 zag verliezen van de Seagulls in hun laatste Premier League-optreden, wist niet zeker wat voor ontvangst Aubameyang zondag van de uitfans zou kunnen krijgen.
Ondanks de situatie rond Aubameyangs verleden met zijn voormalige ploeg, wil Potter ervoor zorgen dat de ploeg gefocust is op de wedstrijd en klaar is om te winnen. Aubameyang zat op de bank toen Chelsea woensdag door Manchester City uit de Carabao Cup werd geknikkerd. Hij hoopt zaterdag in de wedstrijd tegen Newcastle zijn stempel te drukken.
Potter beleefde eind vorige maand een nachtmerrie in Brighton en Chelsea leed daar een nadrukkelijke 4-1 nederlaag. De Blues slaagden er zondag niet in om terug te komen en verloren met 1-0 van Premier League-leiders Arsenal. Tuchel wist in elk van zijn seizoenen in de top vier te eindigen en dat zal Potter moeten herhalen.
Potter verwacht niet dat Premier League-spelers zich in de aanloop naar het WK zullen inhouden, ondanks de bezorgdheid dat blessures hen zouden kunnen uitsluiten. Hij zei: “Een van de vele redenen om naar hier te komen, was dat het een fantastische voetbalclub is, potentieel een van de beste ter wereld, en die kan meedingen naar elke grote trofee. Maar ik denk dat we allemaal weten dat we nu niet op dat punt zijn, en dat zijn we al twee of drie of vier jaar niet.”