Chelsea is geïnteresseerd in de komst van Atletico Madrid-verdediger Jose Gimenez. De 27-jarige is sinds 2013 in dienst van de rood-witten en vertegenwoordigde de club 263 keer in alle competities, met 10 doelpunten en negen assists.
Chelsea verloor spelers als Andreas Christensen en Antonio Rudiger voor het seizoen 2022/23. En ze besloten om Wesley Fofana en Kalidou Koulibaly binnen te halen. Beide spelers zijn zeer getalenteerd, maar door Fofana’s blessure heeft Chelsea een tekort aan opties achterin.
Er wordt beweerd dat Atletico in financiële moeilijkheden zit na de mislukte kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League en onder druk zou kunnen staan om enkele van hun beste troeven te verkopen, waarbij Chelsea de kans wil grijpen om Gimenez te kopen.
Het probleem voor Chelsea is dat dit niet alleen een ‘dit seizoen ding’ is. Sinds de eerste vijf maanden van Thomas Tuchel bij de club is hun staat van dienst achterin sterk achteruitgegaan. In 2022 stonden ze 35 punten toe in 31 wedstrijden, in 2021 werd dat 32 in 42 wedstrijden.
Gimenez speelt in het Atleti van Diego Simeone in een van de meest defensieve teams van Europa en heeft ervaring met het spelen in een achterste drie voor de Spaanse ploeg. De Zuid-Amerikaan heeft in zijn tijd bij Atletico veel succes geboekt: hij won twee La Liga-titels, de Spaanse Super Cup, de Europa League en de UEFA Super Cup, en bereikte daarnaast twee Champions League-finales.
Gimenez is nu in de bloei van zijn carrière en zal Chelsea aanzienlijk verbeteren.
Gimenez is de komende maand met zijn land op het WK, maar zou ook deel kunnen uitmaken van een hectische januari-periode als Chelsea de markt opgaat voor extra defensieve versterking.