De Engelse spits Sterling speelde zeven seizoenen voor City, scoorde 131 goals in 339 optredens en hielp hen aan een overvloed aan zilverwerk, voordat hij in juli naar Chelsea vertrok. Sterling heeft een hint gegeven dat hij woensdagavond betrokken zal zijn bij de wedstrijd van de Blues tegen Manchester City in de EFL Cup. De wedstrijd is de eerste keer dat de Engelse international het opneemt tegen zijn voormalige ploeg, die hij in de zomer verliet voor een overstap naar Stamford Bridge.
De Engelse vleugelspeler suggereerde dat hij moest verhuizen omdat zijn kansen bij City “beperkt werden”, maar Guardiola houdt vol dat dat niet het geval was. Sterling maakte in de zomer voor veel geld de overstap van Manchester City naar Chelsea. Maar de aanvaller heeft sinds zijn komst naar Stamford Bridge moeite om zijn hoge prijskaartje waar te maken.
Van Sterling wordt verwacht dat hij deze winter samen met Harry Kane de voorhoede vormt van Gareth Southgate’s WK-selectie, in de verwachting dat hij de nieuwe belangrijkste man wordt op Stamford Bridge, nadat hij een van de vele spelers van wereldklasse is geworden op de Etihad.
Manager Graham Potter heeft hem ook op verschillende posities gebruikt, waaronder een paar wedstrijden als vleugelverdediger. De 27-jarige kan ook het slachtoffer zijn geworden van het spelen in een team dat momenteel niet goed op elkaar ingespeeld is en moeite heeft om enige consistentie te vinden.
Guardiola werd gevraagd naar zijn gedachten over de vorm van Sterling bij Chelsea, en zei: “Ik heb een paar wedstrijden bekeken. Maar het maakt niet uit wat hij speelt of doet, de mening over hem, jullie weten het allemaal. Ik wens hem het allerbeste, en hopelijk is hij daar gelukkig.