Amerikaans international Christian Pulisic is naar verluidt een van de spelers die naar verwachting deze zomer door Chelsea zal worden verkocht. The Blues hebben in de afgelopen zes maanden 16 nieuwe spelers aangetrokken voor een totaalbedrag van meer dan 500 miljoen pond, en ook Christopher Nkunku van Red Bull Leipzig zal dat aantal in de aanloop naar volgend seizoen naar verwachting uitbreiden. De USMNT-ster voert een lange lijst aan van potentiƫle vertrekkers uit West-Londen aan het einde van de campagne 2022-23 na de winteruitgaven van Todd Boehly.

Sinds hij in 2019 bij Chelsea kwam van Borussia Dortmund, heeft Pulisic 26 doelpunten gemaakt en 21 assists gegeven in 136 optredens. Blessures zijn een belangrijke reden waarom hij nooit heeft gebloeid bij Chelsea, maar drie managers in de afgelopen vier jaar heeft zijn zaak ook niet geholpen. Hij is momenteel geblesseerd, nadat hij een reddingslijn leek te hebben gekregen van de nieuwe Chelsea-manager Graham Potter.

De international van de Verenigde Staten, die zijn contract in 2024 ziet aflopen, speelde dit seizoen 17 keer voor de Blues in de Premier League en droeg direct bij aan twee doelpunten. Er is geen enkele aanwijzing dat er een nieuwe deal zal worden gesloten en na slechts zes van zijn 17 Premier League-optredens in een voetbaltenues dit seizoen, lijkt Pulisic geen belangrijk onderdeel van Potters plannen.

Volgens het Spaanse Fichajes volgt Atletico de situatie van de 24-jarige, die beschikbaar zou kunnen zijn voor een prijs die ver onder de 57,6 miljoen pond (73 miljoen dollar) ligt die Chelsea in 2019 betaalde. Joao Felix wordt momenteel uitgeleend aan Chelsea en hoewel er geen koopoptie in zijn deal zit, blijft zijn toekomst op lange termijn bij Atletico onzeker. Madrid is op zoek naar een brede speler en Pulisic past daarbij.

Als hij vertrekt, moet hij ergens heen waar hij regelmatig kan spelen. Pulisic heeft bij Chelsea nooit een vaste basisplaats kunnen vasthouden, ondanks enkele indrukwekkende periodes. Volgens het rapport zou de op 44 miljoen pond geschatte vleugelspeler bereid zijn Stamford Bridge in januari te verlaten, waarbij Manchester United en Newcastle op een overstap azen.