Pierre-Emerick Aubameyang beweerde dat hij “onafgemaakte zaken” had toen hij in september terugkeerde naar de Premier League met Chelsea. De 33-jarige speler heeft echter moeite om een impact te maken sinds zijn overstap van Barcelona afgelopen zomer en werd vorige week uit de Champions League selectie van Chelsea gezet om plaats te maken voor nieuwe aanwinsten.

Aubameyang lijkt geen toekomst te hebben in West-Londen, nu hij uit de laatste wedstrijd van de Blues tegen Fulham en uit de Champions League selectie van Graham Potter is gehaald. Los Angeles FC wil de spits naar de MLS halen, en ze zijn nu in vergevorderde gesprekken met de speler. Er liggen nog enkele obstakels in het verschiet, zoals of Chelsea de komende maanden het salaris van Aubameyang wil betalen om hem waarschijnlijk in een TAM-deal te persen.

Volgens het Spaanse Relevo is Chelsea bereid om het volledige salaris van Aubameyang (160.000 pond per week) te betalen, mocht hij akkoord gaan met een lening bij LAFC. Maar hoe heeft het zover kunnen komen voor een speler die 141 doelpunten maakte in 213 wedstrijden voor Borussia Dortmund, en 92 doelpunten in 163 wedstrijden voor Arsenal, en ooit werd beschouwd als een van de beste spitsen in Europa?

De 33-jarige werd getekend op verzoek van Thomas Tuchel, die vervolgens door Chelsea werd ontslagen enkele dagen nadat de spits de overstap naar Stamford Bridge had gemaakt. Graham Potter zei onlangs dat er dit seizoen nog kansen waren voor Aubameyang, maar nu de club al op zoek is naar potentiƫle aanvallers voor de zomer, weet de speler dat zijn tijd in een blauw goedkope voetbalshirts bij de club erop zit. Op dit moment lijkt LAFC de enige optie voor de spits, nadat hij in januari verhuizingen naar Atletico Madrid en zijn voormalige club AC Milan geblokkeerd zag door de FIFA-regels.

LAFC is momenteel de houder van de MLS Cup, maar na de pensionering van Gareth Bale zijn ze op zoek naar versterking van hun voorwaartse lijn. Volgens Le10 Sport zijn alleen de laatste details nog niet rond, terwijl Aubameyang nog moet instemmen met zijn komst naar de Major League Soccer.