Raheem Sterling heeft de WK-selectie van Engeland in Qatar verlaten en is teruggekeerd naar Londen nadat er bij hem was ingebroken. Vermoedelijk was zijn familie thuis tijdens het incident in Surrey. Sterling was begrijpelijkerwijs geschokt door het nieuws en besloot het toernooi in Qatar te verlaten zodat hij bij zijn familie kon zijn.
Surrey Police vertelde CNN op maandag dat het een melding onderzoekt van een inbraak op een adres in Oxshott, Leatherhead nadat de bewoners thuiskwamen van een internationale reis. Volgens de verklaring werd zaterdagavond contact opgenomen met de politie “nadat de bewoners van het pand thuiskwamen en ontdekten dat een aantal voorwerpen, waaronder sieraden en horloges, waren gestolen.”
De ster is ‘geschokt’ na de inbraak in zijn herenhuis van 6 miljoen pond, waarbij buren gisteren beweerden dat het een ‘inside job’ was door aannemers, aangezien hij naar verluidt de vierde Chelsea-speler is die het doelwit is van een georganiseerde bende. Er was geen dreiging van geweld bij betrokken en er was niemand aanwezig in het huis toen de inbraak plaatsvond, in tegenstelling tot wat sommige media vannacht meldden, zei de politie.
De politie was het hele weekend ter plaatse en de beveiliging patrouilleerde zondag tot diep in de nacht in het luxueuze landgoed. Sterling miste zondag de overwinning op Senegal, en het is onduidelijk of hij beschikbaar zal zijn als Engeland het zaterdag in de halve finale opneemt tegen Frankrijk, zei Engeland-manager Gareth Southgate. De woordvoerder van de speler zei dat Sterling “prioriteit geeft aan het welzijn” van zijn drie jonge kinderen.
Bronnen dicht bij de speler zeggen dat er geen verandering komt in Sterlings onwrikbare inzet voor Engeland en dat alleen het welzijn van zijn gezin hem ertoe kan brengen het toernooi op zo’n cruciaal moment te verlaten. Er zou een mogelijkheid zijn voor Sterling om terug te keren naar Qatar als de omstandigheden juist zijn, zei de persoon, maar er zouden de komende dagen geen verdere details worden verstrekt.
De FA bevestigde dat Sterling “te maken had met een familiekwestie” en na de wedstrijd zei Southgate: “Raheem heeft, zoals onze verklaring zegt, te maken met een gezinssituatie, dus hij gaat terug naar Engeland.” De hoofdcoach zal Sterling niet onder druk zetten om zich weer bij de Engelse ploeg te voegen, nadat hij naar huis is gevlogen vanwege het politieonderzoek in de komende 48 uur.
De FA zal de spelers van Engeland er nogmaals op wijzen dat er extra veiligheidsmaatregelen bij hen thuis kunnen worden genomen terwijl ze weg zijn uit het Verenigd Koninkrijk. Veel van Sterlings teamgenoten overwegen nu om hun eigen beveiligingsniveau te verhogen, nu de inval de laatste is in een reeks inbraken in huizen van voetballers.
Sterling maakte een doelpunt en een assist tijdens de 6-2 overwinning van Engeland op Iran in de groepsfase. Hij is de tweede speler die de Engelse selectie verlaat na Arsenal-verdediger Ben White, die op 30 november om persoonlijke redenen terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk.