Volgens Fabrizio Romano speelt Chelsea-middenvelder N’Golo Kanté mogelijk zijn laatste seizoen bij de club. Chelsea plant een volledige herschikking op het middenveld, en die herschikking zal erop gericht zijn jonge talentvolle middenvelders te contracteren die aan het begin van hun carrière staan.

Kante is de laatste jaren een constante geworden in een steeds wisselend Chelsea team, maar zijn blessureverleden heeft Graham Potter waarschijnlijk zorgen gebaard. En de befaamde Italiaanse journalist Fabrizio Romano heeft beweerd dat de 31-jarige verdedigende middenvelder dichter bij een vertrek deze zomer komt. Naar verluidt wil Kante zelf graag blijven, maar een dergelijk scenario is alleen mogelijk als baas Graham Potter van gedachten verandert.

Na het eerste probleem op 14 augustus bevestigde Chelsea bijna twee maanden later dat Kante een operatie aan zijn hamstring had ondergaan en vier maanden aan de kant zou staan. Wanneer hij fit is, wordt de Fransman beschouwd als een van de beste middenvelders in het voetbal. Zijn werksnelheid is een element dat hem onderscheidt van andere spelers op zijn positie, evenals zijn kwaliteit aan de bal.

Kanté is sinds 2016 bij de club na een doorbraakseizoen bij Leicester City, waar hij in zijn laatste seizoen de Premier League won. De Franse international zou die prestatie in zijn eerste jaar bij Chelsea nog eens herhalen. Het verliezen van een speler van zijn kwaliteit en ervaring als free agent zal een grote klap zijn voor de Blues.

Kanté heeft nu belangstelling uit het buitenland, met Juventus en Inter Milan die interesse hebben, evenals gemelde verrassende links naar Tottenham Hotspur. “Waar Kante heen zou kunnen gaan, is nog te vroeg om te zeggen,” zei Fabrizio Romano in zijn exclusieve CaughtOffside column. “Chelsea volgt veel jonge en getalenteerde middenvelders om klaar te staan in 2023, januari of de zomer.”