Chelsea’s Christian Pulisic gaat genieten van het meest trotse moment uit zijn carrière tot nu toe. Wanneer het WK later deze maand in Qatar van start gaat, zal de Chelsea forward waarschijnlijk zijn team leiden in het toernooi.
Pulisic was door manager Graham Potter op de bank gezet voor de laatste twee wedstrijden van Chelsea, een overwinning op Dinamo Zagreb in de Champions League gevolgd door een tandeloze thuisnederlaag tegen Arsenal in de Premier League. Sinds Pulisic in 2019 voor 58 miljoen pond overkwam van Borussia Dortmund, maakte hij bij Chelsea wisselend succes. Hij scoorde 26 goals in 131 wedstrijden.
De Amerikaanse manager Gregg Berhalter kondigde woensdag met veel tamtam in New York City zijn 26 spelers aan voor het WK 2022 in Qatar.
Berhalter tipt Christian Pulisic om te schitteren op het WK, ondanks zijn gebrek aan speeltijd in de Premier League dit seizoen. Berhalter zei: “We geloven dat we een getalenteerde groep hebben, een sterke teamgeest en een groep die klaar is om te concurreren. We zijn ontzettend trots en vereerd om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen en waarderen alle geweldige steun van onze fans als we naar Qatar gaan.”
Pulisic heeft het zeker moeilijk om een plaats te vinden in dit Chelsea team, want Potter ziet de USA international over het hoofd en zijn voorganger Thomas Tuchel had een soortgelijk standpunt ingenomen. Keller voegde eraan toe: “Wat ik Pulisic graag zou zien doen is een basisplaats veroveren bij Chelsea, eerlijk gezegd is dat wat ik het liefste zou willen, maar er is een punt waarop hij moet beslissen wat belangrijker is.”
Pulisic wordt beschouwd als de meest voor de hand liggende kandidaat om de VS aan te voeren in Qatar en is ongetwijfeld de meest spraakmakende naam in de selectie in Europa en Berhalter gelooft dat de Chelsea man een vitale rol kan spelen.