Chelsea heeft talrijke ontmoetingen gehad met Palmeiras-spits Endrick over een toekomstige overstap naar Stamford Bridge en wordt naast Real Madrid en Paris Saint-Germain gezien als een reële kanshebber voor zijn handtekening.
De 16-jarige ster van Palmeiras heeft dit seizoen drie keer gescoord en één keer geassisteerd in slechts 180 minuten in actie in de Braziliaanse top-flight – elke 45 minuten een belangrijke bijdrage. Sindsdien heeft hij zich opgewerkt tot het eerste elftal van Abel Ferreira. Zijn prestaties hebben de aandacht getrokken van potentiële kandidaten en met een vrijwaringsclausule van 60 miljoen euro in zijn contract zou hij op weg kunnen zijn naar de Premier League.
In het rapport staat dat Real Madrid denkt dat zij de race leiden om de tienersensatie te tekenen, maar de West-Londenaren sluiten zich aan bij PSG in een open transferachtervolging. De vader van Endrick werkt samen met agenten die gelinkt zijn aan de Braziliaanse en Real spits Vinicius Junior om de volgende club van zijn zoon veilig te stellen. De vader van de tiener, Douglas, wees onlangs suggesties van de hand dat de spits al akkoord zou zijn met een overstap naar Real Madrid en zegt dat hij de komende weken en maanden alle aanbiedingen zal evalueren.
Endrick is een echt talent – maar hij moet voorzichtig zijn met waar hij terecht komt, want het kan zijn carrière maken of breken.