De Amerikaanse spits Christian Pulisic is mogelijk op weg naar een nieuwe club nadat het Amerikaanse nationale mannenteam zijn tijd op het WK 2022 in Qatar heeft afgesloten. Bronnen vertelden ESPN dat de vertegenwoordigers van de speler graag een nieuwe club voor hem willen vinden, vier jaar nadat hij voor Chelsea tekende met een transfer van 58 miljoen pond van Borussia Dortmund.

Pulisic heeft zijn speeltijd de afgelopen seizoenen enorm zien teruglopen en wordt vaker wel dan niet gebruikt vanaf de bank. Met nog achttien maanden te gaan op zijn huidige deal (Transfermarkt), hebben velen interesse getoond in het tekenen van de veelzijdige spits die overal bovenin kan spelen. Hij sloot zijn debuutseizoen af met een respectabele score van 11 doelpunten en tien assists in alle competities.

Liverpool bewondert Christian Pulisic al lange tijd en Chelsea zou hem volgens de berichten te koop kunnen aanbieden. The Reds zouden echter concurrentie krijgen. Manchester United en Newcastle stelden in augustus beide vragen en volgen samen met Arsenal de ontwikkelingen op de voet. Pulisic was een doelwit voor United tijdens zijn Borussia Dortmund dagen, maar hij besloot naar Chelsea te gaan.

Sinds het begin van het seizoen is de Amerikaan ongelukkig met zijn situatie bij Chelsea. Hij was geen starter onder Thomas Tuchel en is ook geen starter onder Graham Potter. En ook United-manager Erik ten Hag heeft behoefte aan een talentvolle spits ter vervanging van Cristiano Ronaldo, die vorige week zijn contract door de club liet ontbinden. Bronnen hebben gezegd dat Pulisic’s veelzijdigheid in de frontlinie hem een aantrekkelijke optie heeft gemaakt voor United, wiens andere aanvallende opties dit seizoen zijn gehinderd door blessures of inconsistentie.

De Chelsea ster heeft onlangs de aandacht getrokken voor zijn WK prestaties voor de Verenigde Staten, toen hij een prachtige assist gaf voor Timothy Weah’s doelpunt in de 1-1 patstelling tegen Wales. Ondertussen zou Liverpool ‘langdurige bewonderaars’ zijn van Pulisic. Niet te vergeten, hij speelde voor Borussia Dortmund – een club waar Klopp nog steeds een legende is – en heeft genoeg ervaring met spelen in Engeland voor Reds fans om redelijk vertrouwen te hebben in zijn capaciteiten.

Er wordt verwacht dat Chelsea ongeveer 35 miljoen pond zal vragen als ze hem in januari verkopen. Maar voor Pulisic is zijn onmiddellijke focus om de VS door te loodsen naar de knock-out fase van het WK, waarbij hun vooruitgang afhangt van de beslissende wedstrijd van dinsdag tegen Iran. Pulisic is 24 en wil niet dat zijn carrière stagneert in de Premier League. De speler weet dat het WK het perfecte podium is om zijn marktwaarde te verhogen en aantrekkelijk te worden voor andere clubs.