Chelsea vleugelspeler Hakim Ziyech heeft de deur niet gesloten voor het idee om de Londense club in januari te verlaten. De 29-jarige speler heeft sinds zijn verhuizing van Ajax in 2020, ter waarde van 33,3 miljoen pond, moeite om zich te manifesteren op Stamford Bridge. Hij heeft een moeilijke start van het nieuwe seizoen achter de rug en begon voor de WK-pauze slechts twee wedstrijden voor Chelsea.

Ziyech is momenteel op het WK met Marokko en zal na het toernooi in Qatar een beslissing nemen over zijn toekomst. Hij heeft niet de vorm die hem bij Ajax deed uitblinken en die hem een overstap naar Chelsea opleverde. De speler speelde 162 keer voor Ajax en was verantwoordelijk voor 130 doelpunten. Maar bij Chelsea, in 2020, heeft hij slechts 24 doelpunten gemaakt. Het is duidelijk geworden dat Ziyech geen lange termijn toekomst heeft onder Graham Potter, die Tuchel in september verving als hoofdtrainer.

Hij wordt nu in verband gebracht met een overstap naar de Serie A en toen hem gisteravond naar die mogelijkheid werd gevraagd, sloot hij dat zeker niet uit. Integendeel zelfs – zonder iets specifieks te zeggen of te bevestigen natuurlijk. Milan wilde Ziyech afgelopen zomer en zijn vriend Romelu Lukaku raadde het idee zelfs aan bij het management van de Rossoneri, hoewel Charles De Ketelaere uiteindelijk voor meer dan 30 miljoen euro de grote aanvallende investering werd.

Na de wedstrijd tussen Marokko en KroatiĆ« werd Ziyech gevraagd naar het idee om de Blues te verlaten waarop hij antwoordde: “Het is moeilijk te zeggen, we weten niet wat er in januari zal gebeuren. Het is voetbal, het is moeilijk te zeggen.” Hij werd vorige maand ook aangespoord om Chelsea te verlaten door de Nederlandse legende Marco van Basten, die ook beweerde dat de Premier League club te veel spelers in hun team heeft.

Met het oog op de transferwindow van januari heeft Milan zijn interesse in Ziyech weer aangewakkerd nadat het Alexis Saelemaekers verloor aan een langdurige knieblessure. Chelsea gaf 33 miljoen pond uit om Ziyech in februari 2020 te contracteren. Ze kunnen niet verwachten een soortgelijke vergoeding te ontvangen in januari. Toch is het niet waarschijnlijk dat hij een hoge transfersom zal vragen, ondanks het feit dat hij nog 2,5 jaar te gaan heeft van zijn vijfjarig contract dat hij in 2020 ondertekende na een overstap van Ajax naar Chelsea.