Volgens The Athletic heeft Chelsea direct spijt van de beslissing om spits Romelu Lukaku in de zomer naar Inter Milaan te laten gaan. Nadat hij in de zomer van 2021 voor 97,5 miljoen pond – de zevende duurste transfer aller tijden – opnieuw bij de club tekende, kende de Belgische spits een teleurstellend seizoen met slechts acht competitiedoelpunten en werd hij in juni verhuurd aan de Italiaanse reuzen.

De Belg is tot nu toe echter een van de grootste flops in de geschiedenis van de club gebleken. De betaalde leenovereenkomst met een vergoeding van 8 miljoen euro plus prestatiegerelateerde toeslagen weerspiegelde het feit dat de speler aandrong op een terugkeer naar Inter en het hele seizoen nog geen vorm had gevonden in de Premier League. De campagne van de spits werd tot nu toe verstoord door blessures, maar hij is fit genoeg om deel uit te maken van de Belgische selectie op het WK.

Door zijn blessures kon Lukaku alleen in actie komen tegen Marokko en Kroatië, nadat hij de openingswedstrijd van zijn land in de groepsfase tegen Canada had gemist. Maar uiteindelijk verliet hij in tranen het veld na DRIE grote missers toen het WK voor België werd afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel tegen Kroatië.

Lukaku laten vertrekken was de eerste grote beslissing die Blues mede-eigenaren Todd Boehly en Clearlake Capital namen na de overname van de vorige eigenaar Roman Abramovich. We kunnen begrijpen wat Chelsea denkt vanwege het gebrek aan doelpunten van hun voorste linie dit seizoen. CalcioMercato heeft beweerd dat de Blues nu op het punt staan om de voorspelde tweejarige uitleenperiode halverwege af te breken.

Lukaku is in ieder geval voor dit jaar terug in de kleuren van Inter Milan, maar hij zal bij Chelsea een nieuwe manager tegenover zich krijgen als hij aan het einde van zijn uitleenperiode terugkeert. The Athletic heeft nu onthuld dat Inter ‘geschokt’ en ‘gealarmeerd’ is door zijn plotselinge fysieke achteruitgang en dat het daarom hoogst onwaarschijnlijk is dat er nog een deal wordt nagestreefd om Lukaku in San Siro te houden.

Chelsea heeft de afgelopen jaren veel geld uitgegeven aan het aantrekken van spitsen. Het wordt tijd dat ze de volgende ondertekening op dat gebied zorgvuldig overwegen en gaan voor een speler die onze aanvallende zorgen voor de komende 5-7 jaar kan oplossen.