MLS Cup-winnaars Los Angeles FC hebben gesprekken geopend voor Pierre-Emerick Aubameyang van Chelsea na zijn afwijzing voor de Champions League.

De spits heeft de afgelopen weken te lijden gehad van zijn degradatie uit de basisopstelling door manager Graham Potter. Aubameyang kwam pas in september bij Chelsea, maar nadat Chelsea-eigenaar Todd Boehly in januari 400 miljoen dollar uitgaf aan nieuwe spelers, is hij naar beneden geschoven in de rangorde. Chelsea gaf in januari meer uit dan alle clubs uit de Serie A, Bundesliga, Ligue 1 en La Liga samen, waardoor er voor Aubameyang geen plaats meer is in hun Champions League-selectie.

Hoewel Aubameyang te maken kreeg met een verandering van manager toen Thomas Tuchel op Stamford Bridge werd vervangen door Graham Potter, zal hij als zo’n productieve doelpuntenmaker ongetwijfeld een enorme teleurstelling verwerken in de gebeurtenissen van dit seizoen. Hoe dan ook, Auba’s toekomst bij de club is zeer twijfelachtig, en hoewel verwacht wordt dat er niets kan of zal gebeuren tot de zomer, hebben we misschien een potentiële oplossing in de vorm van MLS.

Het lijkt erop dat LAFC een van de eerste teams is die interesse hebben getoond in de handtekening van Aubameyang, en nu de transfermarkt in de Europese topcompetities gesloten is, zouden ze wel eens snel in actie kunnen komen om hem voor te zijn op potentiële toekomstige concurrenten. De club is op zoek naar een spits na de pensionering van Gareth Bale en het vertrek van Cristian Arango naar Liga MX-ploeg Pachuca. Bale speelde slechts een jaar in de MLS, maar leidde zijn ploeg naar de MLS Cup glorie, met een dramatische 128e minuut gelijkmaker voordat zijn team won op strafschoppen.

Het rapport beweert dat beide clubs in gesprek zijn over de transfer van Aubameyang, die voor LAFC in de MLS in aanmerking zou komen, ondanks dat hij dit seizoen al voor Chelsea en Barcelona heeft gespeeld. Het MLS-transfervenster loopt van 31 januari tot 24 april, wat betekent dat er voldoende tijd is om een deal rond te krijgen. Wil je een verrassing? Kijk op onze pagina: https://www.fanshopvoetbal.com/.

In de tussentijd heeft Aubameyang beperkte keuzes, ofwel een overstap zoeken naar de MLS en het gloednieuwe seizoen beginnen, ofwel zijn weekloon innen terwijl hij nauwelijks voetbalt bij Chelsea. Traditioneel zou Aubameyang dit seizoen niet voor een derde club kunnen spelen, omdat de FIFA bepaalt dat spelers slechts voor twee teams in één seizoen kunnen spelen. Hij heeft zowel voor Barcelona als Chelsea gespeeld. Maar omdat het MLS-seizoen het Europese seizoen overlapt door van lente tot herfst te lopen, zou hij wel voor een derde team mogen spelen in een periode van twaalf maanden.

Dit zou de oplossing kunnen zijn die Aubameyang zoekt op zoek naar meer minuten, want als hij besluit bij Chelsea te blijven is hij zich ervan bewust dat hij niet veel speeltijd zal zien. LAFC heeft momenteel Giorgio Chiellini in hun spelersgroep, wat hun vermogen om enkele van de grootste voetbalnamen te tekenen onderstreept.