Chelsea heeft eindelijk hun man te pakken. The Blues zijn volgens diverse berichten overeengekomen om Enzo Fernandez van S.L. Benfica te contracteren voor een recordbedrag van 120 miljoen euro. De 22-jarige zal binnenkort poseren in Chelsea Blue. Maar het kost tijd om die poses te krijgen, met precies de juiste hoeveelheid Blue Steel. Kijk hier voor meer Chelsea nieuws.

Nu de overstap eindelijk een feit is en Enzo Fernandez officieel Chelsea’s nieuwe nr.5 is, na het vertrek van Jorginho naar Arsenal, heeft hij zich uitgesproken over de overstap. Zijn bedrag overtreft de 100 miljoen pond (123 miljoen dollar) die Manchester City betaalde voor Jack Grealish en sluit een hooggespannen transferwindow af voor Chelsea.

De 22-jarige speler, die afgelopen zomer voor ongeveer 10 miljoen pond naar Benfica kwam, heeft op Stamford Bridge een contract voor acht en een half jaar getekend, waardoor hij tot de zomer van 2031 bij de club blijft. Chelsea was al in gesprek om Fernandez, die in 2022 werd uitgeroepen tot Young Player of the Tournament van de FIFA World Cup na zijn doorbraak in de titelstrijd van Argentinië, te contracteren.

Fernandez vertelde Chelsea’s officiële website: “Ik ben Chelsea en haar eigenaren dankbaar dat ze er alles aan gedaan hebben om mij deel uit te laten maken van dit project.” Na Benoit Badiashile, David Fofana, João Félix (uitgeleend door Atlético Madrid), Noni Madueke, Mudryk, Andrey Santos en Malo Gusto wordt hij de achtste speler van Chelsea. Fernandez vervangt Jorginho, die zich op Deadline Day voor 12 miljoen pond heeft aangesloten bij Chelsea’s Londense rivalen Arsenal.

Er bestaat weinig twijfel over dat Benfica een aanzienlijke winst heeft gemaakt voor een investering van zes maanden, maar ze zullen erop gebrand zijn geweest een zo moeilijk mogelijk koopje te sluiten met een aantal financiële verplichtingen die van de transfer worden verwacht. Ze hebben Fernandez afgelopen zomer voor slechts 8,9 miljoen pond gekocht, wat kon oplopen tot 16 miljoen pond, en een paar maanden later hebben ze ermee ingestemd dat zijn vrijwaringsclausule van 105 miljoen pond volledig wordt betaald.

Nu de transfer is afgerond en het nummer is toegewezen, gaat de aandacht uit naar de vraag wanneer Fernandez zijn debuut zal maken voor Graham Potter en, van cruciaal belang, of hij zal worden opgenomen in hun herziene Champions League-team.