Chelsea middenvelder N’Golo Kante zal de club komende zomer verlaten en een overstap overwegen naar de Serie A, waar Inter en Juventus geïnteresseerd zijn in zijn diensten, beweert La Repubblica. De Fransman zou wel eens kunnen besluiten te vertrekken op zoek naar een nieuwe uitdaging nog voordat zijn huidige deal afloopt.
De Fransman was cruciaal voor de schokkende Premier League-titel van Leicester City in 2015/16. Hij was ook van vitaal belang voor Frankrijk tijdens het WK 2018, voordat hij Chelsea naar de Champions League glorie leidde in 2021.
Volgens Simon Phillips is de ideale situatie voor Chelsea om N’Golo Kante te behouden, maar hangt het er uiteindelijk vanaf of de speler zijn fitheid kan bewijzen in het tweede deel van het seizoen.
Vandaar dat vier clubs het idee onderzoeken om Kante weg te halen van Stamford Bridge. Misschien wel het meest zorgwekkend is dat Tottenham, de rivalen van de Premier League, daar één van is. De overstap naar Londen zou Kante kunnen herenigen met ex-baas Antonio Conte. Conte is al lang een fan van zijn voormalige Chelsea titelwinnaar en zou een hereniging komende zomer toejuichen.
Kante is een wedstrijdveranderende kracht wanneer hij fit is, maar blessures hebben hem verhinderd om deel te nemen aan het WK en werpen een schaduw op zijn toekomst op lange termijn. Zelfs met Kante’s contractuele situatie zou Chelsea niet bereid zijn om af te zien van hun vraagprijs van 18 miljoen euro voor de Franse middenvelder.
De speler wil blijven omdat hij gelukkig is in Londen, maar de club wil zien of hij zijn fitheid kan bewijzen wanneer de teams terugkeren na het WK. Phillips heeft beweerd dat hoewel beide partijen willen dat de relatie op Stamford Bridge blijft, de afstand tussen wat ze beiden willen momenteel te groot is.
Kante zal goed moeten nadenken over waar hij het beste past. Maar waar hij ook heen gaat, hij zal willen bewijzen dat hij nog iets in zijn mars heeft.
De club wordt in verband gebracht met een aantal opties voor het middenveld volgend jaar, waaronder Declan Rice en Jude Bellingham. Met de kwaliteit van de spelers die ze mogelijk gaan verliezen, zou een adequate vervanging hoog op de prioriteitenlijst moeten staan.
Graham Potter heeft voor de transferperiode van januari al de perfecte troonopvolger van N’Golo Kante bij Chelsea gevonden – Moises Caicedo. De 21-jarige middenvelder werd deze zomer in verband gebracht met een vertrek bij Brighton and Hove Albion na een indrukwekkende campagne in het Amex Stadium vorig seizoen.