Chelsea mede-eigenaar Todd Boehly moet zich richten op het verlengen van de contracten van een aantal huidige spelers op Stamford Bridge in de aanloop naar de zomerse transferwindow. Na het sluiten van de zomerse transferwindow was de volgende prioriteit van Chelsea (die al bijna een jaar in de maak was) het veiligstellen van bepaalde noodzakelijke contractverlengingen, waaronder die van Reece James, Mason Mount en Édouard Mendy. Zowel James als Mount groeiden samen door de rangen bij Chelsea en kwamen in 2019 in het team voor hun debuutseizoen onder Frank Lampard en zijn sindsdien twee van de meest consistente spelers.
Chelsea nadert een akkoord met Mason Mount over een nieuw contract op Stamford Bridge, aldus de berichten. Mount kwam via Chelsea’s academie en brak in 2019 door in het eerste elftal onder Frank Lampard.
Omdat Mount met Engeland naar het WK gaat, zijn de contractbesprekingen uitgesteld tot januari, maar volgens The Athletic krijgt Chelsea er steeds meer vertrouwen in dat er begin volgend jaar een nieuw contract komt, ondanks dat hij een zevenjarig contract heeft afgewezen.
Mount speelde 181 keer voor Chelsea in alle competities, scoorde 32 goals en gaf 37 assists. Hij wordt beschouwd als een grote speler bij de club, en onder geen beding zal men overwegen hem te verkopen. Er is dus vertrouwen binnen de Stamford Bridge ploeg om zijn contract te verlengen.
Mount heeft nog 18 maanden van zijn contract te gaan, dus er is genoeg tijd om de problemen op te lossen, maar Chelsea neemt geen risico en is al begonnen met het opstellen van een noodplan als de Engelsman geen nieuw contract tekent.
Mochten ze er niet in slagen Mount te overtuigen bij de club te blijven, dan hebben Todd Boehly en zijn staf al een lijst met vervangers opgesteld.