Chelsea is een deal van 70 miljoen euro overeengekomen om de spits van RB Leipzig, Christopher Nkunku, te kopen voor de transferperiode van januari. Chelsea zou bereid zijn om de 53 miljoen pond van de aanvaller te betalen. Sportsmail onthulde in september dat Nkunku in september medische tests had ondergaan in Frankfurt in afwachting van een mogelijke overstap naar Stamford Bridge.

In oktober werd bekend dat de Blues serieuze belangstelling hadden voor de 24-jarige aanvaller, die pas in mei een contractverlenging bij de Bundesliga-club tekende. Nkunku scoorde vorig seizoen 35 doelpunten in alle competities voor RB Leipzig. Dit seizoen was hij net zo productief met 17 doelpunten op zijn naam. De 25-jarige heeft in zijn contract met RB Leipzig een vrijwaringsclausule van ongeveer 51,9 miljoen pond, een bedrag dat de Blues bereid waren te betalen. Chelsea zou de concurrentie voor zijn handtekening hebben verslagen.

Toch is het begrijpelijk dat de Bundesliga ploeg terughoudend is om hun topscorer halverwege het seizoen te laten vertrekken. Bovendien zou het voor de Blues niet verstandig zijn om Nkunku voor de zomer te contracteren, aangezien hij momenteel een blessure heeft. De aanvaller van Red Bull Leipzig was opgeroepen voor Didier Deschamps, maar moest zich terugtrekken uit het toernooi nadat hij tijdens de training een blessure had opgelopen.

Chelsea heeft het dit seizoen moeilijk gehad om een constante vorm te vinden en de aanstelling van Graham Potter heeft geen onmiddellijk effect gehad. Ze werden lang gezien als koplopers voor de handtekening van Nkunku, waarbij eigenaar Todd Boehly graag een voorsprong wilde nemen op hun rivalen door de clausule te activeren. De blessure van Nkunku zou echter tot bezorgdheid van Chelsea kunnen leiden over het voortzetten van hun jacht op de speler, gezien de hersteltijd en de vraag of hij met hetzelfde talent terugkomt.

De veelzijdige aanvaller kan op verschillende posities in de voorste linie spelen en zou een welkome aanvulling zijn op Stamford Bridge. Boehly is op zoek naar een doelpuntenmaker, aangezien Pierre-Emerick Aubameyang sinds zijn komst op de deadline day in de zomer nog niet heeft geschoten. Nkunku zou wel eens tien weken afwezig kunnen zijn met een gescheurde knieband. Hopelijk kan hij volledig herstellen en in de toekomst doelpunten maken voor Chelsea.