Graham Potter zou wel eens een heel ander Chelsea-team tot zijn beschikking kunnen hebben tegen de tijd dat het Premier League-voetbal midden januari weer in volle gang is. The Blues gaan naar verluidt in gesprek met Cristiano Ronaldo nadat hij door Manchester United is ontslagen. De Portugese aanvaller zag zijn contract beëindigd door de Red Devils na zijn interview met Piers Morgan.

Ronaldo is nu een vrije speler. De spits is momenteel in Qatar met de nationale ploeg van Portugal voor het WK. Chelsea is een club die sterk in verband wordt gebracht met de Portugese spits. Ronaldo’s naam werd genoemd in de nasleep van het ontslag van Thomas Tuchel. Volgens CBS-journalist Ben Jacobs wil Ronaldo’s zaakwaarnemer Jorge Mendes zijn cliënt aanbieden aan de Blues, maar een verhuizing ‘blijft ingewikkeld’.

Er was nog geen uur verstreken voordat ‘Come to Chelsea’ en ‘Ronaldo to Chelsea’ op Twitter begonnen te trenden, omdat een deel van de supporters van de Premier League club de Portugese ster aanmoedigde om voor hen te tekenen. Todd Boehly is een groot bewonderaar van Ronaldo en probeerde hem in de zomer naar de Blues te halen nadat de 37-jarige zijn ontevredenheid had geuit bij Man United, maar Chelsea-manager Thomas Tuchel was destijds fel tegen de overstap. Boehly botste in de zomer naar verluidt met Tuchel over dit idee, en hoewel Potter de gevoeligheden van Tuchel in dit opzicht zou delen, heeft hij misschien niet de slagkracht of de vastberadenheid om zich tegen de eigenaar te verzetten, mocht hij ervoor kiezen zich ermee te bemoeien.

The Blues spelen nu pas weer op 27 december, maar dat is hun laatste wedstrijd van het jaar en dan kan de aandacht voor de resultaten wel eens overschaduwd worden door wat er in de transferwindow gebeurt. Chelsea gaf in de zomer veel geld uit aan talenten voor meer dan 200 miljoen pond, maar die hebben nog geen positieve invloed op het team.

Het is waarschijnlijk dat de geruchten blijven groeien dat Ronaldo naar Stamford Bridge verhuist, terwijl ook een terugkeer naar Real Madrid wordt gemeld. Het blijft echter de vraag of Graham Potter geïnteresseerd is in de Portugese ster, want de 47-jarige houdt zijn kaarten op zak.

De moeilijkheden van de Blues voorin zouden Boehly ertoe kunnen brengen Potter ervan te overtuigen dat de deal de moeite waard is, althans op korte termijn, nu Christopher Nkunku waarschijnlijk voor het begin van het seizoen 2023/24 naar Stamford Bridge zal komen. Ronaldo kwam dit seizoen slechts 16 keer in actie voor United en scoorde slechts drie keer in een periode waarin hij vaak uitviel.