Chelsea is naar verluidt dicht bij de ondertekening van Christopher Nkunku van RB Leipzig, met alles voorbereid en alleen een officiële aankondiging te wachten. De deal wordt geschat op ongeveer 60 miljoen euro, wat naar verluidt een belofte was van Oliver Mintzlaff, voormalig CEO van Leipzig, aan Nkunku over zijn vertrek bij de club. Hij zou kunnen vertrekken als een bod van dat bedrag voor hem werd gedaan. Chelsea is niet bang om veel uit te geven en zal daarom graag aan de eisen voor de binnenkort 25-jarige voldoen. Vandaar dat hij zijn eerste kennismaking met de Premier League krijgt.
De 24-jarige kan op de vleugel, als nr. 10 en als aanvaller spelen en stal vorig jaar de krantenkoppen in de Bundesliga met 35 doelpunten en assists in 34 wedstrijden. Ook dit seizoen begon hij met 12 doelpunten en twee assists in 14 wedstrijden. Nkunku zal deel uitmaken van de WK-selectie van Frankrijk die naar Qatar reist en zou in de etalage kunnen staan voor andere gegadigden.
Ondanks de speculaties over de toekomst van de Bundesliga-ster, heeft Leipzig-baas Marco Rose berichten van de hand gewezen dat zijn speler al heeft ingestemd met een vertrek. Hij zei: “We geven geen commentaar op speculaties, het interesseert ons niet.”
Leipzig staat momenteel buiten de top-vier in de Duitse top-flight. Op het Europese toneel is de ploeg van Nkunku één van de clubs die Chelsea zou kunnen treffen in de Champions League ronde van 16.
Nkunku heeft er in de Bundesliga wereldklasse uitgezien en als hij die vorm meeneemt naar de Premier League zal hij het project van Todd Boehly en Graham Potter op Stamford Bridge zeker nieuw leven inblazen. Het ziet ernaar uit dat Chelsea hun man heeft, en als de berichten waar zijn, zou een aankondiging om de hoek kunnen liggen.