Chelsea vleugelspeler Christian Pulisic heeft zijn teamgenoten van de Verenigde Staten verzekerd dat hij klaar is voor de wedstrijd van zaterdag tegen Nederland, nadat hij dinsdag een blessure opliep in de overwinning van zijn team in Groep B op Iran.

Pulisic werd dinsdagavond beroofd van de kans om het grootste doelpunt van zijn leven te vieren. De aanvaller heeft aanvankelijk geprobeerd zijn botsing met de Iraanse doelman Alireza Beiranvand af te wenden. Hij vormde tegelijkertijd zijn voet en slingerde zijn lichaam in de weg, en scoorde een ongrijpbaar doelpunt dat het Amerikaanse nationale mannenteam dinsdag een 1-0 overwinning op Iran bezorgde.

Na de botsing lag Pulisic echter op een hoop, hij kon niet vieren en, nadat hij de laatste paar minuten van de helft had doorstaan, niet meer verder na de rust. Hij werd uit voorzorg naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd,” zei hoofdcoach Gregg Berhalter, en voelde wat “duizeligheid”. US Soccer zei na de wedstrijd dat hij naar het ziekenhuis was gebracht en dat hij een bekkenkneuzing had opgelopen die “dag tot dag” werd genoemd.

Het missen van de doelpuntenviering en de nagelbijtende tweede helft van dinsdag, en het misschien in gevaar brengen van de rest van zijn WK, was de prijs voor een van de grootste doelpunten in de Amerikaanse voetbalgeschiedenis. Maar een fitte Pulisic zou waardevol zijn tegen een Nederland dat Groep A aanvoerde.

Gelukkig werd Pulisic al snel ontslagen en verwelkomde hij het team zelfs terug in hun hotel toen ze terugkeerden uit het stadion. Brenden Aaronson verving Pulisic in de rust van de wedstrijd van dinsdag, en zou zaterdag waarschijnlijk zijn plaats innemen in de basisopstelling als Pulisic niet beschikbaar is. Nog een overwinning daar, om 10 uur ET in het Khalifa Stadium, zou de Amerikanen naar een kwartfinale brengen.