Chelsea zal deze week gesprekken voeren met Shakhtar Donetsk over een overgang naar Mykhaylo Mudryk. The Blues willen een mars maken op Arsenal, die de vleugelspeler al enige tijd het hof maken. Shakhtar Donetsk heeft aangegeven te willen verkopen, maar de Gunners blijven ver van hun vraagprijs af.

Chelsea plant naar verluidt een laatste poging om de overstap van de Gunners naar Mudryk te dwarsbomen, nu ze zich voorbereiden op een ontmoeting met Shakhtar Donetsk chef Darijo Srna. Ondanks dat de Gunners al een persoonlijk akkoord hebben bereikt over een vijfjarige deal, ter waarde van ongeveer 120.000 pond per week, met Mudryk, is Chelsea klaar om zich in de strijd te mengen en zijn de gesprekken al begonnen.

Shakhtar Donetsk chief executive Sergei Palkin zal in het land zijn. Er worden gesprekken gevoerd tussen de Stamford Bridge club en Shakthar over de vleugelspeler. Maar ook al heeft Chelsea ongetwijfeld meer financiële armslag dan hun Londense rivalen, Mudryk’s commentaar op Arsenal in het verleden maakt hen veel waarschijnlijker. Potter heeft geen tekort aan aanvallers, ook al was het maken van doelpunten dit jaar een probleem. Sterling, Hakim Ziyech, Christian Pulisic en Kai Havertz zijn allemaal opties, maar geen van hen heeft meer dan vier keer gescoord in de competitie.

Chelsea heeft versterkingen nodig om de top vier te ondersteunen en zou Arsenal’s overstap naar Mudryk met een beter bod kunnen wegkapen. Als de Blues akkoord gaan met de vraagprijs, ongeveer 60 miljoen pond met nog eens 20 miljoen pond extra, en betere voorwaarden bieden dan de Gunners, kunnen ze de Premier League leiders voor zijn.

Mudryk is een van de meest begeerde aanvallers in Europa na een indrukwekkende start van het seizoen. Hij maakte drie doelpunten in zes wedstrijden voor Shakhtar in de Champions League en maakte deze campagne acht doelpunten in tien competitiewedstrijden voor hen. De 21-jarige heeft toegegeven dat hij droomt van een overstap naar de Premier League, met name naar Arsenal. In een gesprek met CBS Sports zei hij: “Ik droom van de Premier League.” Ondertussen heeft Sergei Palkin, CEO van Shakhtar Donetsk, onthuld dat er nieuwe gesprekken gaande zijn tussen zijn club en Arsenal over een transfer van Mudryk.

Chelsea heeft al een akkoord bereikt over een deal van 35 miljoen pond voor Monaco-verdediger Benoit Badiashile. De Fransman zal binnenkort met een nieuw goedkope trainingspak zijn overstap voltooien en de verdediging van de club versterken. Verder is Benfica’s wereldbeker winnende middenvelder, Enzo Fernandez, ook een doelwit, maar ze hebben misschien niet de middelen om zowel de Argentijn als Mudryk in hetzelfde venster te tekenen. Chelsea staat 10e na een reeks van slechts één overwinning in hun laatste vijf Premier League wedstrijden. Ze nemen het donderdagavond op tegen Manchester City.