Benfica manager Roger Schmidt heeft verklaard dat Chelsea’s jacht op Enzo Fernandez “gesloten” is nadat de onderhandelingen op niets uitliepen. De Blues werden de afgelopen weken sterk in verband gebracht met de Argentijnse WK-ster na zijn uitstekende vorm in Qatar.

Liverpool wordt al enige tijd genoemd als mogelijke bestemming voor de Argentijnse WK-winnaar Enzo Fernández, terwijl ook Chelsea sterk in verband wordt gebracht met een transfer. De jonge Argentijn genoot van een indrukwekkend WK en hielp zijn land de trofee in de wacht te slepen. Zijn prestaties in een blauw-wit voetbalshirts zullen ongetwijfeld de aandacht hebben getrokken van vele clubs in Europa.

Chelsea is in gesprek over een deal van 106 miljoen pond voor Fernandez. Roger Schmidt van Benfica onthulde echter dat de Argentijnse wereldbekerwinnaar ‘een van onze spelers’ was, na een lange, slepende achtervolging door de Premier League-ploeg van Graham Potter. “De kwestie met Enzo is gesloten, er is geen kwestie meer”, vertelde de Benfica-baas maandag op een persconferentie. “Hij is onze speler, hij is in een zeer goede conditie, hij traint goed, hij is gelukkig.”

De speculaties over Fernandez’ toekomst zullen waarschijnlijk de rest van de maand doorgaan, ondanks Benfica’s sterke standpunt. Chelsea zou zijn achtervolging kunnen voortzetten en hij wordt ook in verband gebracht met een verhuizing naar Liverpool en Newcastle. CBS Sports’ Ben Jacobs vertelde aan GiveMeSport dat de speler ‘gefrustreerd’ raakt omdat de Portugese ploeg hem niet laat vertrekken.

Vorige week werd gemeld dat Chelsea mede-eigenaar Todd Boehly een akkoord had bereikt met Fernandez, hoewel de twee clubs nog geen overeenstemming hadden bereikt over een vergoeding. Het rapport beweert dat Fernandez een vrijwaringsclausule van 106 miljoen pond heeft, dus er is een kans dat Chelsea deze activeert en Fernandez grijpt zonder dat Benfica er iets over te zeggen heeft. De ploeg van Potter leek echter niet bereid te voldoen aan de torenhoge vrijwaringsclausule van 106 miljoen pond, die Benfica standvastig weigerde op te geven.

Maar de strategie van de Blues maakte Schmidt en de Benfica hiërarchie boos. De chaos rond Fernandez heeft ook Chelsea getroffen, nu Boehly volgens de Telegraph onlangs is opgestapt als interim sportief directeur van de Blues. Benfica zit nog steeds in de Champions League en staat met zes punten bovenaan in de nationale competitie, wat betekent dat ze hun beste spelers wilden behouden. Fernández zal nu waarschijnlijk in de zomer vertrekken.