Chelsea nadert naar verluidt een akkoord over de transfer van Andrey Santos van Vasco da Gama. De 18-jarige wordt beschouwd als een van de beste jonge Braziliaanse talenten nadat hij eerder dit jaar bij Vasco doorbrak.

De 18-jarige werd de afgelopen maanden gevolgd door Newcastle United en Manchester City, maar is na positieve gesprekken nu bestemd voor Stamford Bridge. Het is begrijpelijk dat Santos voor velen een onbekende naam is, maar met zijn 18 jaar zou hij de toekomst van het middenveld van de Blues kunnen zijn.

Hij was een langetermijndoelwit van Newcastle United, die bijna een deal hadden gesloten met zijn club Vasco da Gama nadat ze concurrentie van onder meer Paris Saint Germain hadden afgeslagen. Santos speelde een sleutelrol in een goedkope voetbalshirts voor Vasco, dat dit jaar als derde eindigde in de Serie B en daarmee promotie naar de Braziliaanse hoofdklasse voor volgend seizoen verdiende. De 18-jarige is ook een Braziliaans international, die zijn land zowel op het niveau onder 16 als onder 20 jaar heeft vertegenwoordigd.

Santos tekende in september een contractverlenging bij Vasco, waardoor hij tot 2027 aan de club verbonden blijft en een vrijwaringsclausule van 50 miljoen euro bevat. Chelsea is erop gebrand zijn middenveld te versterken met een andere jonge belofte, aangezien het nog steeds geen akkoord heeft bereikt over de contracten van Jorginho, Ngolo Kante en Mason Mount.

Het bedrag dat Chelsea gaat betalen is nog niet bekend, maar zoals Le10 Sport schreef lijkt het te gaan om 15 miljoen pond. De transfer zou de laatste spraakmakende tieneraanwinst zijn voor Chelsea sinds het consortium onder leiding van Todd Boehly afgelopen zomer de leiding over de club overnam, na Carney Chukwuemeka, Omari Hutchinson, Gabriel Slonina en Cesare Casadei.

Het is onduidelijk of Santos in januari naar Stamford Bridge verhuist of dat hij de rest van het seizoen in BraziliĆ« blijft, maar die opheldering komt er zeker. De ploeg van Graham Potter kan komende zomer op zoek gaan naar nieuwe middenvelders, aangezien zowel Jorginho als N’Golo Kante hun contract aan het einde van het seizoen zien aflopen.