Chelsea wil zijn aanvalsafdeling verbeteren en heeft de voormalige Manchester United-spits Cristiano Ronaldo als doelwit aangewezen. De Portugese superster zit momenteel zonder club na zijn ontslag bij Manchester United.

De 37-jarige aanvaller nam vorige maand een explosief interview op met Piers Morgan, waarin hij zowel de club als manager Erik ten Hag hekelde. Ronaldo slaagde er onder de Nederlandse manager niet in een vaste basisplaats in voetbalshirts te bemachtigen en naar verluidt hadden de twee ruzie.

Volgens football.london is Ronaldo opnieuw een doelwit voor Chelsea mede-eigenaar Todd Boehly. De Amerikaan wilde Ronaldo in de zomer naar zijn club halen, maar trainer Thomas Tuchel wees de stap af. Chelsea is zeker een van de grootste clubs ter wereld en een overstap naar Stamford Bridge zou een opwindende kans kunnen zijn voor de speler.

Chelsea maakt zich op voor een terugkeer naar de competitie na de WK-pauze. Op 27 december speelt de ploeg van Graham Potter in de Premier League tegen Bournemouth. Ronaldo’s Portugese teamgenoot, Rafael Leao, is ook iemand die sterk in verband wordt gebracht met een overstap naar Chelsea. football.london begrijpt dat de Blues grote belangstelling hebben voor de aanvaller van AC Milan en dat de bewondering voor zijn talenten al vele seizoenen bestaat.

Ondertussen werkt Chelsea naar verluidt aan het veiligstellen van de toekomst van RB Leipzig verdediger Josko Gvardiol. De gesprekken tussen de twee clubs werden in de zomer geopend en Chelsea’s interesse in de Kroatische centrale verdediger, die een van de uitblinkers was op het WK, is niet afgenomen.

De ploeg van Graham Potter is al lang geïnteresseerd in de 20-jarige middenvelder, die indruk maakte tijdens het WK, toen zijn ploeg de halve finale bereikte, maar ze zullen aanzienlijke concurrentie ondervinden om Gvardiol naar de club te halen. Chelsea wordt al maanden met hem in verband gebracht, evenals Manchester United en ook Real Madrid heeft zich in de jacht op zijn handtekening gemengd.

Volgens Fabrizio Romano willen de Duitsers 78 miljoen pond voor Gvardiol, terwijl veel partijen in hem geïnteresseerd zijn. Chelsea heeft aangegeven een transfer in januari te willen afronden, terwijl de meeste andere kandidaten liever wachten tot de zomer. Mochten ze Gvardiol mislopen, dan heeft Chelsea volgens Sky Sports Hincapie van Bayern Leverkusen aangewezen als hun back-up plan.