Chelsea forward Armando Broja heeft tijdens een vriendschappelijke nederlaag tegen Aston Villa in Abu Dhabi een op het oog ernstige knieblessure opgelopen.

Halverwege de eerste helft in het Al Nahyan Stadium, met een 1-0 achterstand, probeerde Broja te doen wat hij regelmatig heeft gedaan in zijn meest effectieve optredens vanaf het begin of vanaf de reservebank dit seizoen. De Albanees kwam echter in botsing met Villa-verdediger Ezri Konsa. Dat leidde ertoe dat de spits het uitschreeuwde van de pijn terwijl hij zijn rechterknie vasthield, voordat hij per brancard van het veld werd gehaald.

Broja heeft geen geschiedenis van knieblessures en nu de Blues zich voorbereiden op de terugkeer van de Premier League, komt de blessure van de jongeling als een grote klap. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe lang hij precies uitgeschakeld zal zijn, maar de eerste tekenen zien er niet goed uit. Chelsea baas Graham Potter zegt dat het “er niet positief uitziet” voor Armando Broja nadat de spits een ernstig uitziende knieblessure opliep tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Aston Villa.

“Het was een ongelukkige actie, ik denk dat hij klem kwam te zitten tussen hun speler en de grond,” zei Potter. “Het ziet er momenteel niet positief uit, maar het is te vroeg om te zeggen. Vingers gekruist, maar het is een lastige.” Het lijkt een grote klap – in de eerste plaats voor Broja, die een reĆ«le kans had om in de tweede helft van het seizoen van Chelsea belangrijke speeltijd te verdienen, nu Potter manieren zoekt om de ondermaats presterende aanval van het team te verbeteren.

Een langdurige blessure zou de Blues ook kunnen dwingen om de transfermarkt op te gaan voor een vervanger, aangezien hun aanvalsopties zeker veel zwakker zijn met Broja in de behandelkamer. De aanvaller voegt zich bij een groeiende lijst van geblesseerde spelers die niet beschikbaar zijn voor Graham Potter, waaronder N’Golo Kante, Reece James, Wesley Fofana en Ben Chilwell.

Chelsea keert terug naar de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Bournemouth op 27 december, ze zullen nu zweten over de beschikbaarheid van Broja voor de wedstrijd. Ze staan achtste in de Premier League met 16 punten achterstand op koploper Arsenal.