Chelsea zal Stamford Bridge NIET verlaten en eigenaar Todd Boehly heeft toegezegd het stadion ingrijpend te herontwikkelen. De club onderzoekt al geruime tijd een mogelijkheid om het huidige West-Londense stadion te verlaten, aangezien de capaciteit van 42.000 spelers aanzienlijk kleiner is dan die van hun rivalen in de Premier League.

Er is gesproken over nieuwe locaties, waaronder een nieuw stadion met 60.000 zitplaatsen in Earl’s Court, wat een aanzienlijke verbetering zou zijn ten opzichte van de huidige capaciteit van 42.000 zitplaatsen. De Amerikaanse eigenaar Todd Boehly, die het Premier League-team in mei kocht voor 4,25 miljard pond, heeft de eigenaar van het stadion beloofd het stadion uit te breiden in plaats van de club naar een nieuwe locatie te verhuizen.

De fans vreesden dat de Blues in de toekomst hun historische thuishaven zouden kunnen verlaten. De eigendomsgroep van de club – onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly – heeft de eigenaars van Stamford Bridge nu echter verzekerd dat zij voornemens zijn het huidige stadion uit te breiden.

Stamford Bridge is aanzienlijk kleiner dan de rest van de “Big Six” in de Premier League en de vorige eigenaar Roman Abramovich had een nieuw stadion overwogen om de club op hetzelfde niveau te brengen als hun belangrijkste rivalen. Maar de plannen werden in 2010 opgegeven toen Hammersmith and Fulham Council het idee de kop indrukte.

Chelsea Pitch Owners – de groep aandeelhouders die het terrein in eigendom heeft – bevestigde Boehly’s plannen. Eerder had de bezorgdheid over een verhuizing weg van Stamford Bridge naar verluidt geleid tot een toename van de verkoop van aandelen in de CPO-groep, waarbij fans sinds maart voor 175.000 pond (213.674 dollar) aan aandelen hebben opgepikt.