Chelsea doelwit Edson Alvarez verwacht dat de Blues hem in januari weer komen halen, zegt journalist Simon Phillips. Dat hoopt hij althans, want Phillips onthult dat de middenvelder van plan is zijn beroep uit te oefenen in het shirt van de Blues na het mislukte bod van 43 miljoen pond dat de club in de zomer deed.

Edson Alvarez was een doelwit in de zomer, of meer nog, een doelwit aan het einde van de zomer, toen Chelsea tegen het einde van het seizoen een bod deed op een aantal middenvelders. “Mij is verteld dat er nog steeds voorzichtige interesse is van Chelsea in Alvarez. In een gesprek met Give Me Sport zei de bekende journalist Simon Phillips dat Chelsea graag de diensten van deze Ajax-middenvelder wil overnemen in de komende wintertransferperiode.

Edson Alvarez wordt beschouwd als vervanger van N’Golo Kante, die de afgelopen seizoenen kampte met blessureleed en de Blues komende zomer lijkt te verlaten. Hij is tot het nieuwe jaar uitgesloten. De 31-jarige middenvelder liep een blessure op tijdens het gelijkspel van Chelsea met Tottenham aan het begin van het seizoen en heeft sindsdien niet meer gespeeld. Verwacht wordt dat Kante dan weer in actie komt na een hamstringoperatie, maar Dinnery zegt dat er geen garanties zijn na alle recente fitheidsproblemen van de speler.

Alvarez zou een vaardigheid hebben die Chelsea momenteel nodig heeft in hun machinekamer op het middenveld. Het was geen gedenkwaardig WK voor hem en Mexico, dat in de groepsfase uit het toernooi viel. De Nederlandse ploeg is misschien meer bereid om zaken te doen in januari, en Chelsea zou een concreet bod kunnen doen in de etalage als ze iets nieuws willen opbouwen op het middenveld. Dat is dit seizoen een zwak punt geweest.

Alvarez, 25, heeft zich gevestigd als een essentieel onderdeel van de selectie van Ajax sinds zijn komst van Liga MX outfit America voor 13 miljoen pond in de zomer van 2019. Chelsea’s jacht op Alvarez zou kunnen betekenen dat ze de hoop hebben opgegeven om Kante te behouden na zijn huidige deal. Barcelona heeft volgens SPORT gesprekken gevoerd met de vertegenwoordigers van de speler over een verhuizing naar het Nou Camp.