Chelsea heeft met Lyon een principeakkoord bereikt over de komst van rechtsback Malo Gusto. Volgens Fabrizio Romano heeft de 19-jarige rechtsback zijn medische keuring afgerond en een overeenkomst voor zes en een half jaar met Chelsea ondertekend.

De transfersom kan oplopen tot 40 miljoen euro, met 30 miljoen euro gegarandeerd en nog eens 10 miljoen euro aan potentiĆ«le bonussen. Gusto werd gezien als de belangrijkste keuze van de Blues om Reece James, die zijn seizoen tot nu toe gedecimeerd zag door blessures, te vervangen. De transfer zelf zal echter pas in de zomer plaatsvinden (net als met Christopher Nkunku) – of misschien wordt hij teruggeleend, wat in feite hetzelfde is.

Reece James heeft eerder dit seizoen een ernstige blessure opgelopen die hem al een tijdje aan de kant houdt – en hem ook weerhoudt om indruk te maken op het WK met Engeland. Chelsea wilde graag een rechtsback als alternatief voor James. En ze kregen aanvankelijk weerstand tegen hun interesse van Lyon, waarbij voorzitter Jean-Michel Aulas publiekelijk verklaarde dat Gusto ‘zal blijven spelen’ voor Lyon tot het einde van het seizoen.

De international van Frankrijk onder 21 lijkt nu Chelsea’s zevende contract van de januari transferwindow te worden, na de komst van Benoit Badiashile, David Datro Fofana, Joao Felix, enzovoort. Gusto heeft zich sinds vorig seizoen gevestigd als een belangrijke speler bij Lyon en speelde dit seizoen in 15 van de 19 competitiewedstrijden van de club.

Gusto is een zeer aanvallende rechtsback met veel snelheid en oversteekbaarheid en zal concurrentie bieden aan Engeland international Reece James. Gusto, die al een mondeling akkoord had met de Londense reuzen, zal nu een medische keuring ondergaan voordat hij zich aan het einde van het seizoen aan Chelsea verbindt.

Chelsea heeft dit januari venster bewezen dat als ze een speler willen tekenen, ze dat zullen doen – en dat is wat ze zullen doen met Gusto. Ze zijn tot nu toe gefrustreerd in hun pogingen deze maand om Benfica’s Enzo Fernandez, Brighton’s Moises Caicedo en Everton’s Amadou Onana binnen te halen.